Sugár Meliton illegalitásban

Általános

Pécs, Sugár Meliton, Budapest, underground, stret art, utcaművészet, IX. kerület, plakát
Trurl kolléga jelenti pest összes belvárosi kocsmájából, hogy bánat van:

Pécs, Sugár Meliton, Budapest, underground, street art, utcaművészet, IX. kerület, plakát Szomorúan közöljük, hogy tovább pusztul Budapest, Sugár Meliton, a budapesti bennszülöttekkel plakátok útján kommunikáló polihisztor, költő és tarhálóművész alámerült az illegalitásba. A hírek szerint felképelt egy rendőrt a vonaton, oszt hatóseg elleni erőszak miatt körözi a jard. Meliton (baszki, tényleg ez a neve, az árvaházban kapta) jófajta vinkóval telítve utazott a vasúton, de már sem jegyre, sem a kaller megvesztegetésére nem futotta neki, oszt elküldte valamilyen haiku kiséretében a fontoskodó kallert más vadászmezőkre. A bosszúszomjas vasutas nem volt rest és ráeresztett egy civil rendőrt, aki elfelejtett bemutatkozni, cserébe a modora megmaradt rendőrinek. Oszt most Melitont hatóság elleni erőszakért körözik, ez van. Akinek egy Szili Katalin volt a gyámügyi előadója! Mi Melitonnak szurkolunk, vehetik ezt bűnpártolásnak.

egy kis subbakultcha:
Múlt heti költői kérdésünkre, hogy miért mászkálhat még mindig szabadon Sugár Meliton, annyi komment érkezett, hogy külön rovatot voltunk kénytelenek nyitni. Íme tehát a megfejtés variációk:

Budapest, IX. kerület, plakát, Pécs, street art, Sugár Meliton, underground, utcaművészet– Azért, mert a Nyugati környékén nyomul, ahol az indiánok tisztelik, mert őrült, a grizzlik nem bántják, mert ő is úgy néz ki, a sintérek elől meg időben elbújik.
– Azért, mert buzi, és az SZDSZ pénzeli.
– Azért, mert újabban fényesített cipőt és élére vasalt nadrágot hord, míg kezében elegáns bőrtáskát lóbál. Lehet, hogy már szponzora és sztájlisztja is van?
– Azért, mert anno Szili Katalin volt a gyámügyi előadója.

Mi ez utóbbira szavazunk. És akkor búcsúzóul néhány sor magától Melitontól, melyeket egy olvasónk jegyzetfüzetébe vetett papírra 93-94 tájékán, még zsenge korában: “Az erény fénykorának hajnalhasadásában a város főutcáján sétálgatok eltűnődve; mikor az alvástól kábult már mindenki…” (Meliton fülessapkás fotóját az indextől loptuk)

Szili Katalin ajánlásával: Sugár Meliton honlapja

Reklámok

3 responses »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s