Törjük le! Gyurcsány mint sátán

Általános

Gyurcsány Ferenc, Magyar utca, stencil, V. kerület, belváros, street art, büdöskomcsi
Gyurcsány Ferenc, Magyar utca, stencil, V. kerület, belváros, street art, büdöskomcsiA Belvárosban, a néhai kupinegyedben (Magyar utca) találtuk ezt a sátánista stencilt egy piros-fehér-zöld vasajtóra fújva. A nemzet ripacsa itt ördögöt alakít.

Reklámok

3 responses »

  1. Gyakorlatilag a magyar szélsőjobb egy nagy dacos lázadás, amely során a gyűlölt ellenség ellenségképét öltik magukra, abból kiindulva, hogy ezek ettől rettegnek, tehát ez egy erős ethosz lehet, ami alkalmas ezek elpusztítására.

  2. 2009-05-07 16:10:09 – blogen”Legkésőbb a válságra beérett a szélsőjobb vetése”Dehát nem vetettek, az MSZP és az SZDSZ vetett, pontosabban festett, mégpedig “fasisztaveszélyt” a falra. Namost ezek a karikaturisztikus ballib falképek, lemásztak onnan. A magyar szélsőjobb ideológiáját teljes mértékben meghatározza a magyar ballibek “fasizmusról” vallott elmebeteg elképzelése. Gyakorlatilag a magyar szélsőjobb egy nagy dacos lázadás, amely során a gyűlölt ellenség ellenségképét öltik magukra, abból kiindulva, hogy ezek ettől rettegnek, tehát ez egy erős ethosz lehet, ami alkalmas ezek elpusztítására. Amiben ugyan tévednek, hiszen az ún. “fasiszta” csak egy a valóságtól végleg elszakadt törpepárt elmebetegjeinek agyréme és nem valódi, erős pozíció a politikában.Ha az SZDSZ ámokfutása nem mérgezte volna meg a közéletet, akkor a magyar szélsőjobb is teljesen jelentéktelen és legfőképp más lenne.Az emberanyagban mérhető legnagyobb lökést a szélsőjobbunk 2002 után kapta, mivel a koala akkor azonosította a legnagyobb hangon a hatalomátvételük ellen tiltakozni merészelő akkor még mérsékelt jobboldaliakat a mítikus “fasisztákkal” és ekkor, sodródott át az országot a ballibeknek odalökő tutyimutyi FIDESZ-ben csalódottak tömege a szélsőjobbra.Nincs autochton vetés, reakció van. Mégcsak saját diskurzus sincs, a szélsőjobboldal máig a ballibek diskurzusában foglalja el az ún. “fasiszták” helyét, nincs öndefiníció se, csak ellenállás a joggal gyűlöltel szemben.A társadalmi önvédelem és önkontroll azért nem alakulhatott ki, a szélsőségesekkel szembeni diskurzust a ballibek, különös tekintettel a leghangosabb kis szélsőséges csoportra, az SZDSZ-re, -mert az MSZP csak annyi szerepet játszott ebben, hogy a baloldalt an blokk kimentette a szélsőségesekről szóló diskurzusból- kisajátították és józan önvédelem helyett gátlástalanul jajjveszékelő, bőröndcsomagolós európasegíccses “fasisztáktól” való rettegéssé alakították. A magyar demokrata az, aki fél, ahogy itt valamelyik publicisztikában zseniálisan meghatározták. Ebben a környezetben, ahol az értelmiségnek és a médiákban kötelező volt barna esőt vízionálni és az éppen elkúró hatalom védelmében úgy feltüntetni a jelentéktelent, mintha a legjelentősebb probléma lenne társadalmi ellenállás a szélsőjobbal szemben nem, ellenben a szélsőjobb ellenállás a ballib hatalommal, annak fennen hangoztatott félelmére alapozva létrejöhetett.A szélsőjobboldal apja az MSZP, anyja az SZDSZ volt, a születésnél a ballib ellenőrzés alatt álló médiák segédkeztek és a ballib értelmiség nevelte fel azzá, ami most túlnőtt rajtuk. Az egyetlen magyar párt, amely önérdekből mindent megtett a szélsőjobboldal helyén kezelése, tehát partvonalon kívül tartása érdekében a FIDESZ volt, mert egyedül nekik nem volt szükségük a “fasisztaveszélyről” szóló mumusra. Ez valahogy így fog bekerülni a történelemkönyveinkbe, ha azokat józan emberek és nem a mai szélsőségesek leszármazottai írják.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s