Forradalom Ferencvárosban?

Általános

MSZP, Mátyás utca,  Ferencváros,  Lónyay utca,  IX. kerület,  Magyar Szocialista PártNévtelen nevű kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket a Lónyay és Mátyás utca sarkán levő, szarral leöntött, bevert ablakú hajdani MSZP irodára. Talán valami lokális forradalom volt Ferencvárosban és mi kimaradtunk belőle 😦

A hordóban vörösbor volt, és a párizsi Saint-Antoine negyed szűk utcájának földjét festette vörösre. De vöröslött tőle sok kéz is, meg sok arc, sok pőre láb és sok facipő. (…) Azoknak, akik a dongákat szopogatták mohóságukban, tigrispofát festett a vörös latyak, és egy szurtos tréfacsináló, akinek a fejéről hosszú, mocskos hálósipka löttyent alá, a sáros borseprőbe mártotta ujját, és felírta egy falra: VÉR.

Lehettek vagy ötszázan, de úgy táncoltak, mint ötezer ördög. A saját danájuk muzsikált nekik. A népszerű forradalmi indulóra járták, amelynek olyan dühös a ritmusa, mint a közös fogcsattogtatás. (…) Nincs az a közelharc, amely félig oly ijesztő lehetett volna, mint ez a tánc, annyira látszott rajta, hogy valamikor ártatlan, egészséges időtöltés volt, amíg rajta nem hagyta a keze nyomát az Ördög, olyan eszközzé torzítva, amely ma már csak arra jó, hogy bőszületig hevítse a vért, eltompítsa az érzékeket, és vassá változtassa a szívet. (Dickens a forradalomról)

Kapcsolódó: Piros pont kiadó, az SZDSZ óbudai székháza, Magyar retek: az MSZP józsefvárosi irodája, Megkerült Lasz György emléktáblája (In-Kal)

Reklámok

4 responses »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s