Heteroszex Budapest

Általános
Nagy napra virradtunk ma, szeptember első felében, és én izgatottan készülődök: ma lesz ugyanis a Heteró Büszkeség Felvonulás.

Elég nehezen tudom eldönteni, hogy mit vegyek fel; hogy mi a heteróság elvárt minimuma, amiben lelkemet nem támadják meg a homoszexuális eszmék. Végül – a bakancs és a bomber helyett – mégis a farmer mellett döntök, és útközben beszerzek két nyalókát (egy rózsaszínt és egy kéket a megfelelő nemi leosztás nevében).

Az indulás nehezen megy a fárasztó hét után. Még le kell gúgölözni, hogy hol és mikor lesz a nagy esemény, de végül hosszas szörcsölés után sikerül. Hurrá! Négy óra tájban indulok, az első állomás az Oktogon. Körülnézek alaposan, de nem látok semmit tíz perc után sem: úgy látszik ma nem sétálnak heteroszexuálisok a boulevardon. Telefon ide-oda: senki nem tud semmit, kezdek félni. Magamban csendesen jegyzem meg, hogy lehet, hogy már nem is élnek heteroszexuálisok Budapesten. Velem szemben babakocsit toló férfi, a másik oldalon két fiatal nő beszélget intimen susogva. Tanácstalan vagyok: most mi lesz.

Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhedHová tűntek a heterók?

Ismerősök felszedve az Operánál, elindulunk a Deákra. Közben kapok egy telefont, hogy csak fél ötkor kezdődik, bemondta a rádió. Megnyugszom kicsit: ezek szerint mégis vannak, élnek és virulnak a normálisok, csak kicsit késnek, hozzám képest késnek, mert én előttük vagyok, itt járok a nyomvonaluk elején, valahogy akaratlanul beelőztem.

Visszasétálunk a kisföldalatti vonalán, és a Nagymező utcánál végre meg is pillantjuk a magamutogatókat. Lehet, hogy mégis bakancs-terepnaci kombóban kellett volna jönnöm, gondolom. Lassan hömpölyög a kis csapat, körülbelül százan, háromszor végigfényképezem őket, az utolsó szakasz már eléggé unalmas, annak ellenére, hogy a heteroszexuálisok igyekeznek a magyar népköltészet remekeivel feldobni a hangulatot.

Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhed2006 reloaded

Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhedtini nindzsa harcosok
Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhedpárok és szinglik
Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhedbuzi, aki biciklizik

Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhedeijn, cvej, policej

A már-már klasszikusnak tekinthető „mocskos buzik” mellett inkább csak egy-egy elszórt gyöngyszemet hallhatunk. Ilyen például a “Melegmentes Budapestet!”, amely itt-ott csicsergő dallamként szólal meg egy-egy hatvanas, hetvenes heteroszexuális néni/bácsi szájából. Szabad asszociációként gyorsan a gázszámlámra gondolok, de gyorsan el is hessegetem ezt a csúnya gondolatot.

Az ünnepélyes vonulás megkoronázása a felvonulás mottójául szolgáló gondolat, álljon itt, a jövő generációinak okulásul:

Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhednépművészeti alkotás

A Deákon még összefutok pár buzival: „Sziasztok, ti is a menetet néztétek?”, „Ja, igen, nagyon izgi.”, aztán együtt gerjedünk rá a Faludy-rendezvényre.

faludy
Azt már nem várom meg, amíg a szervezők átadják a gyülekezési jog korlátozására vonatkozó petíciókat, inkább megiszom egy kávét a Gödörben, majd elégedetten bandukolok hazafelé ezen a gyönyörű, bár kissé esőáztatta őszi délutánon.

Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhedlibsi place

Budapest, heteró, szex, Jobbik, biciklis felvonulás, Andrássy út, tüntetés, bringás demonstráció, homofóbia, meleg,  szkinhedBuzi-e vagy?

Na, ez is megvolt. Jövőre, veletek, ugyanitt.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s