Állami uszítás a hajléktalanok ellen?

Általános

hajléktalan, homeless
hajléktalan, homeless

Ezek hülyék, baszki, nem látnak ki a kétharmadukból.
Éljen, éljen, éljen a társadalmi szolidaritás és a nemzeti összetartás. Médiákokból folyik a nagymagyar jammerolás, mivel fogy a magyar? Kihalunk, jönnek a külföldiek, jajmilesz? Akkor miért lépünk át az utcán fekvő nemzettárson, drága jó honfitársaim? Jelen esetben egyenesen bele az arcába, bűnözőt csinálni a nyomorultból, az amúgy is túlterhelt rendőrséget újabb megoldhatatlan feladat elé állítva.

Még egy betarthatatlan jogszabállyal pótcselekszik a kormány: a rogánista V. kerület is sikertelenül próbálta adminisztratív módszerrel eltüntetni a finnyás szemek elől a hajlikat, most országos szinten próbálkoznak a szociálisan érzékeny svábhegyi keresztényi tábornok vezényletével: a hajlik menjenek külföldre, felszámoljuk a szegénységet.

Mikor már a szemetét is sajnálja a társadalom a legnyomorultabbaktól.“Guberálásgátló” kukák/szemétgyűjtők Budapest Új
Főutcáján: átérzitek ennek a találmánynak nagyszerűségét? Hajléktalanokat Etetni Tilos.
Tiltsuk be a szegénységet, tiltsuk be a gravitációt és tiltsuk be Pintér Sándort a korrupciógyanús seftelésével együtt.

Budapesten ingatlanok tízezrei állnak üresen, üres épületek romladoznak. Felülírhatja a magántulajdonhoz való szent jogot a közérdek?

Megannyi súlyos kérdés egy szardarabjaira hulló társadalomban.

1,5 millióan hajléktalan család, homeless


Jelenleg Magyarországon a 120 napnál hosszabb ideje adósságait nem fizető háztartások száma rendkívül magas, mintegy másfél millió. A hajléktalanellátó szervezetek is tapasztalják, hogy tömegesen fordulnak hozzájuk segítségért olyanok, akik még nem vesztették el a lakhatásukat, de az egzisztenciájuk megrendült. A lakásvesztés pillanataiban vannak, sok esetben pánikban, tájékozatlanul, nem tudva, hogy milyen kitől milyen segítséget kaphatnának. Nekik nyújt az alapítvány telefonon elérhető konzultációt: a helyzetük felmérése után tájékoztatják őket az elérhető pénzbeli ellátásokról, jogi, pszichológiai, adósságkezelési tanácsokat adnak és a családdal közösen gondolkodva feltérképezik a lehetséges kivezető utakat, lakhatási lehetőségeket.
(nol)

500000

Az országban legalább 500 ezer ember olyan „lakásokban” él, melyek ténylegesen lakásoknak nem tekinthetőek. (Mintegy 300 ezer ember él ún. szükség- és egyéb lakásban – melyek 12 m2-nél kisebb szobával rendelkező komfortnélküli lakások, vagy legfeljebb 6 m2-es szobával rendelkező, egyhelyiséges „egyéb” lakott helyiségek. Az ezredforduló után is 462 664 ember él olyan vályog-, fa- vagy „egyéb” falazatú lakásban, melynek alapozása sincs.) (Beszélő, 2005)

hajléktalan, homeless30000 magyar

Becsléseik szerint körülbelül 30 ezer hajléktalan él Magyarországon, Budapesten 8-10 ezren lehetnek. – A fővárosban minden kétszázadik ember hajléktalan, télen a mentők minden ötödik betege közülük kerül ki – tette hozzá Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője. Tapasztalataik szerint egy hajléktalannak negyvenszer nagyobb esélye van arra, hogy a mentők segítségére szorul, mint egy fedéllel rendelkező embernek. – A hajléktalanság egyszerűen életveszélyes – hangsúlyozta. (nol)

Jézus, Jesus, debb hoefner, homeless
………………………

Kedves Barátunk!

Itt az idő, hogy kiállj a hajléktalan emberek jogaiért!

A Város Mindenkié csoport megdöbbenve értesült arról a törvényjavaslatról, amely az építésügyi törvény módosításával lehetővé tenné, hogy az önkormányzatok kitiltsák a hajléktalan embereket a közterületekről.

A törvényjavaslat részletes indoklása szerint: „szükséges a közterületek rendeltetésével, használatával kapcsolatos részletesebb szabályokat megadni … annak érdekében, hogy a közterületek nem rendeltetésszerű használatának esetkörére (pl. hajléktalanok életvitelszerű ottlakása) az önkormányzatoknak lehetőségük legyen szigorúbb közterületi szabályok és szankciók megállapítására helyi rendeletükben pl. a hajléktalanok kitiltására a közterületekről.

A Belügyminisztérium javaslata nemcsak azért elfogadhatatlan, mert építésügyi, köztisztasági, és rendészeti ügyként kezel egy szociális problémát, hanem azért is, mert így az önkormányzatok felhatalmazást kapnának arra, hogy a megfelelő szociális és lakhatási intézkedések hiányában a fedél nélkül élő embereket büntessék azért, mert közterületen kénytelen aludni és élni.

Most még van lehetőség arra, hogy megakadályozzuk az embertelen rendelkezés életbelépését. Emeljük fel a hangunkat az ellen, hogy a mindenkori hatalom a társadalom leginkább kiszolgáltatott tagjaiból – jelen esetben a hajléktalan emberekből – csináljon bűnbakot!

Ha egyetértesz velünk, és ki szeretnéd fejezni tiltakozásodat, kérjük, hogy szeptember 10., péntekig írd meg a véleményedet a jogszabály véleményezési oldalán és dr. Pintér Sándor belügyminiszter úrnak is!

Ha segítenél, de kevés időd van, az alábbi szöveget vagy ennek egy változatát javasoljuk felhasználni:

„Mint felelősen gondolkodó és cselekvő magyar állampolgár kijelentem, hogy a 2010. szept. 2.-án a Belügyminisztérium honlapján megjelent „Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény, és a területfejlesztésről és területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény módosításáról” című törvényjavaslat 4.§-a számomra elfogadhatatlan.

A XXI. század Európájában megengedhetetlen, hogy a társadalom egyenlőtlenségeinek kárvallottjait hibáztassák és büntessék helyzetükért. Elvárom Belügyminiszter úrtól, hogy a 4. paragrafust törölje a törvényjavaslatból, biztosítsa, hogy a Magyar Köztársaságban egyetlen állampolgár alkotmányos jogai se sérüljenek azért, mert az utcán kénytelen élni, és tegyen lépéseket azért, hogy a hajléktalan emberek üldözése helyett a kormány és az önkormányzatok is a hajléktalanság felszámolásához szükséges szociálpolitikai intézkedések megvalósításán dolgozzanak.”

Üdvözlettel: ”

Köszönjük, hogy segítesz megvédeni az utcán élő embertársainkat, akik a kampányidőszakban egyre több politikus célpontjává és így napról napra kiszolgáltatottabbá válnak!

Budapest, 2010. szeptember 8.

A Város Mindenkié csoport


A Város Mindenkié rendszeres műsora a Muzsikus rádión minden kedden 16 és 17 óra között hallható. www.muzsikusradio.hu

A műsorok letölthetők blogunkról is: www.avarosmindenkie.blog.hu

hajléktalan, homelessKapcsolódó: ATM-ből hajléktalan melegedőket + Operabál + a Nyugati pályaudvar aluljárója + Önnek is adott Isten hatalmat, Ön nem egy senki: Jelentsd fel a koldusokat + a gondozási központ hajléktalanelhárító installációja + street-art, plakát, időkereskedelem: hajléktalannal bunkózni + a Köki végnapjai + a Markusovszky tér használaton kívüli klója + foglaltházat az üres szállodából

További ajánlások: Bronzba öntött hajléktalanok Debrecenben

A köztéri kiállítás első napján Csepregi Gyula, St. Martin és Wahorn András játszik majd a Baltazár tér három sarkában szaxofonon, az általuk “összekalapolt” pénzt pedig hajléktalanoknak ajánlják fel. A tárlathoz kapcsolódva lesz ételosztás, hajléktalanokat szerepeltető színielőadás és filmvetítés is.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s