Rákosrendező Vasútállomás

Általános

Szuiszájd hangulaú embereknek ajánljuk: a MÁV rákosrendezői pályaudvara 20 évvel a rendszerváltás után. Hja, ahol 20000 (húszezer) forint egy égőcsere, ott nem jut idő felújításra, karbantartásra. Európa legalja felé.

Rákosrendező Vasútállomás – 1132 Budapest

Rákosrendező, MÁV

Rákosrendező, MÁV

Rákosrendező az 1860-as években állomáson szerelték fel a magyar vasút első villamos védőjelző berendezését. Súllyal hajtott szerkezetet működtettek villamos árammal, a hajtómű pedig a súllyal állította át a jelzőtárcsát. (vasutallomasok.hu)

“Nem tartozik a legendák közé az a történet, hogy a MÁV Ingatlankezelő Kft. egyetlen izzócseréért 17 ezer forintot számlázott a MÁV-Startnak – reagált kérdésünkre Sipos Sándor, a MÁV Zrt. portfóliókezelési általános vezérigazgató-helyettese, elismerve, hogy nagyon drágán, rossz hatásfokkal dolgozik a vasúttársaság leánycége.” mno.hu

Magyar abszurd: mennyibe kerül egy izzócsere a MÁV-nál?

A hozzá nem értő irányítás a MÁV mindennapjaiban megdöbbentő helyzeteket és elképesztő költségeket szül. Szép Béla szerint egy kiégett, 48 forintos izzó cseréje a körülmények “szerencsés” együttállása esetén akár 18 ezer 600 forintba is kerülhet.

A MÁV épületeinek fenntartásáért ugyanis a MÁV Ingatlankezelő Kft. felel. Ha egy állomáson kiég egy izzó, felhívják az ingatlankezelő ügyeletét és jelentik az esetet. Ezt követően az ingatlankezelőtől – melynek illetékes irodája esetenként akár 50-60 kilométerre is lehet az állomástól -, kimegy két dolgozó az állomásra és felmérik a helyzetet. Ezután visszamennek az irodába, megrendelik az izzót és amikor megérkezik, ismét elautóznak a problémás állomásra, ahol végül kicserélik az izzót és jelentést írnak az esetről. hirszerzo.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s